Specialistische behandelingen

Nagelreparatie

Een (deels) afgebroken nagel, een broze nagel of een schimmelnagel. Het is niet prettig en natuurlijk ook minder fraai. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om de nagel te repareren en weer mooi te maken.

Een behandeling is mogelijk met een techniek waarbij elastische gel op de nagel wordt gemoduleerd en uitgehard met een ledlamp. Bij schimmelnagels maak ik gebruik van een antibacteriële werking en het verzegelen van de nagel. Na behandeling kan er vervolgens een nieuwe nagel groeien.

De kleur van de elastische gel wordt aan de kleur van de nagels aangepast. Zo kunt u ook in de zomer onbezorgd in uw slippers of open schoenen stappen.

Vraag gerust of deze behandeling geschikt voor u is.

Ingroeiende nagels

Een ingegroeide nagel heeft de zeer vervelende neiging om in de huid te groeien.

De oorzaak ligt vaak bij het verkeerd knippen, scheuren, verkeerd of te groot/te klein schoeisel, strakke (panty)kousen of het is aangeboren.

Bij ontstekingsverschijnselen zoals roodheid/ warmte, verdikt/opgezet en pusvorming doet u er goed aan eerst naar de huisarts te gaan.

Bij een behandeling in mijn pedicuresalon kunnen we de nagel naar zijn oorspronkelijke vorm begeleiden. Een nagelbeugel kan hierbij dan uitkomst bieden. Dit is een vaak pijnloze behandeling waarbij de beugel de zijkanten van de nagel uit de nagelwal trekt. Het geeft de nagel de gelegenheid om weer normaal te gaan groeien.

Orthesetechniek

Orthesen worden gemaakt om diverse drukplekken, voornamelijk tussen de tenen, te ontlasten.

Een orthese is een teentussenstukje van siliconenmateriaal. Het is zacht en voelt als lichaamseigen materiaal. Een orthese wordt aangepast aan uw voet/teen en behoudt zijn vorm.

Orthesetechniek wordt ingezet:

  • ter voorkoming van likdoorns (preventief of corrigerend)
  • om complicaties te voorkomen
  • om functionele beweeglijkheid van de tenen te behouden / verbeteren
  • om pijnlijke punten op of rondom te tenen ontlasten

Anti-druktechniek

De antidruk-techniek kan (tijdelijk) worden toegepast, om bepaalde gedeelten van de voet/tenen te ontlasten, wanneer er sprake is van verhoogde druk of wrijving. Uiteraard probeer ik eerst de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Bij de antidruk-techniek wordt gebruik gemaakt van verschillende zachte materialen zoals vilt, Fleecy Web (elastisch vilt) en pleisters.

Wordt het probleem hier niet mee opgelost, dan overleg ik met u de mogelijkheden van een vervolgbehandeling.